Alles wat je moet weten over verpakkingstape

Als je wel eens iets hebt verzonden of bent verhuisd, dan ben je vast bekend met verpakkingstape. Het is een onmisbaar item bij het dichtplakken van dozen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste verpakkingstape? En wat zijn de verschillende toepassingen van verpakkingstape? Er zijn verschillende soorten verpakkingstape verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor tape van PVC, PP of papier. PVC tape is de meest bekende en wordt vaak gebruikt voor het dichtplakken van zwaardere dozen. PP tape is daarentegen geschikt voor lichtere dozen. Papieren tape is dan weer milieuvriendelijker dan PVC of PP tape en is vaak een goede keuze voor kleinere pakketten. Let bij het kiezen van verpakkingstape ook op de kleefkracht. Voor het dichtplakken van normale dozen is een standaard kleefkracht vaak voldoende, maar bij zwaardere dozen kun je beter kiezen voor een tape met een hoge kleefkracht.

Toepassingen van verpakkingstape

Zoals eerder genoemd, wordt verpakkingstape vaak gebruikt voor het dichtplakken van dozen die verstuurd of verhuisd moeten worden. Maar wist je dat verpakkingstape ook voor andere toepassingen gebruikt kan worden? Zo kun je bijvoorbeeld verpakkingstape gebruiken om kabels bij elkaar te houden of om posters op te hangen. Daarnaast wordt verpakkingstape ook wel eens gebruikt voor het tijdelijk repareren van bijvoorbeeld een kapotte ruit of lekkende leiding. Sterker nog, een rolletje verpakkingstape komt altijd weer van pas. Ook als je nooit een doos hoeft in te pakken en te versturen.

Kies je voor overschrijfbaar of niet?

Of je nu kiest voor PVC, PP of papieren tape, je hebt vaak de keuze tussen overschrijfbare en niet-overschrijfbare tape. Overschrijfbare tape is handig als je op de tape wilt schrijven, bijvoorbeeld om aan te geven wat er in de doos zit. Bij niet-overschrijfbare tape is het lastig om erop te schrijven, omdat de inkt niet goed hecht. Het is dus belangrijk om bij het kiezen van verpakkingstape rekening te houden met deze eigenschap. Overschrijfbare tape wordt vaak gebruikt op dozen die in een opslag worden gezet. Je hoeft dan niet alle dozen open te maken om te vinden wat je zoekt.

Waar kun je deze tape kopen?

Verpakkingstape is bij verschillende winkels en webshops verkrijgbaar.  Ook online zijn er diverse aanbieders van verpakkingstape te vinden. Kies voor Baas Verpakkingen en je weet zeker dat je goed zit! Je hoeft er dan de deur niet voor uit. Let bij het kopen van verpakkingstape ook op de prijs-kwaliteitverhouding. Het is niet altijd nodig om de duurste tape te kopen, maar het is ook niet verstandig om te besparen op kwaliteit. 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven