Strak interieur: deze verlichting past er perfect bij

Er zijn een hoop verschillende soorten verlichting die je kunt gebruiken voor het verlichten van je huis. Over het algemeen worden de bekende led lampjes gebruikt, zoals een peerlamp, kogellamp of led spotje. Maar wat tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt, is led TL verlichting. Met en zonder armatuur.

Led TL verlichting heeft meerdere belangrijke voordelen. Het gaat langer mee dan de ‘normale’ led lampjes. Daarnaast is de lichtopbrengst vaak ook hoger en is het beschikbaar in verschillende lengtes. Ga daarom voor bijvoorbeeld een led batten van 120 cm voor het verlichten van je woonkamer, in plaats van de reguliere led lampjes. Led batten zijn een stuk platter dan led TL buizen, waardoor ze strakker weg te werken zijn, terwijl je wel geniet van alle voordelen van TL verlichting.

Led TL buizen en led batten

In woningen worden steeds vaker losse led TL buizen gebruikt of led batten. Een led TL buis oogt industrieel en past dus ook goed bij industriële interieurs. Led batten zijn wat subtieler en platter, waardoor ze strak weg te werken zijn op het plafond. Hieronder lees je meer over de voordelen van dit soort verlichting.

Voordelen van led TL buizen

Het gebruiken van led TL buizen brengt meerdere voordelen met zich mee. Een aantal voordelen van led TL buizen zijn:

  • Lange levensduur: led TL buizen gaan gemiddeld 25.000 tot 75.000 branduren mee. Dat is, op basis van 8 branduren per dag, 8,6 jaar tot 25,7 jaar. Dat is veel meer dan normale led lampen. Deze gaan vaak 15.000 tot 25.000 branduren mee. Dat staat gelijk aan, op basis van 8 branduren per dag, 5,1 tot 8,6 jaar.
  • Hoge lichtopbrengst: led TL buizen hebben hogere lichtopbrengsten dan de reguliere led lampen. Hierdoor wordt er meer licht verspreid en heb je minder lampen nodig om een ruimte te verlichten.
  • Verschillende kleurtemperaturen: led TL buizen beschikken tegenwoordig over verschillende kleurtemperaturen, in plaats van alleen koud/koel wit licht. Hierdoor kun je ze dus ook gebruiken als sfeerverlichting.
  • Diffuse lichtverspreiding: led TL buizen hebben een lichthoek van 360 graden. Hierdoor wordt de gehele oppervlakte rondom een led buis verlicht.

Deze voordelen bewijzen dat een led TL buis een uitstekende keuze is om te gebruiken voor het verlichten van je woning. Stap daarom ook over.

Geschikte ruimtes voor led TL buizen

Er zijn verschillende geschikte ruimtes voor een led TL buis. Vaak denkt men nog aan een zolder, garage of schuur voor het gebruiken van een TL lamp. Tegenwoordig zijn dit soort lampen echter ook beschikbaar met verschillende kleurtemperaturen, waardoor je ze ook goed in woonruimtes kunt gebruiken. Bovendien heb je de keuze uit verschillende lengtes. Ga voor bijvoorbeeld led TL buizen 150 cm voor het verlichten van je woonkamer. Vanwege de hoge lichtopbrengsten heb je er vaak maar 1 nodig, of je kunt er meerdere aanschaffen als je bijvoorbeeld een erg hoog plafond hebt of een grote woonkamer. Zo ben je ervan verzekerd dat een ruimte voldoende wordt verlicht. Een led TL buis 150 cm kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld het verlichten van je werkkamer. Bekijk onderstaand tabel voor de geschikte ruimtes per lengte. Led TL buis lengte Geschikte ruimtes Led TL buis 60 cm Voorraadkast, kledingkast, de hal, onder keukenkastjes Led TL buis 90 cm Onder keukenkastjes in iets langere/grotere keukens, in de badkamer Led TL buis 120 cm De woonkamer, in de keuken op het plafond, de slaapkamer Led TL buis 150 cm Grote woonkamer, zolder, thuiskantoor.

Led TL buis lengte

Geschikte ruimtes

Led TL buis 60 cm

Voorraadkast, kledingkast, de hal, onder keukenkastjes

Led TL buis 90 cm

Onder keukenkastjes in iets langere/grotere keukens, in de badkamer 

Led TL buis 120 cm

De woonkamer, in de keuken op het plafond, de slaapkamer

Led TL buis 150 cm

Grote woonkamer, zolder, thuiskantoor

 

Zo ziet u dat op vrijwel iedere plek in huis het mogelijk is om een led TL buis te plaatsen. Dankzij de verschillende formaten zit er altijd wel een led TL lamp tussen die bij u en uw ruimte past.

Voordelen led batten

Ook led batten beschikken over meerdere voordelen. Een paar van deze voordelen zijn:

  • Geen gedoe met losse buizen: een led batten is een armatuur die al voorzien is van geïntegreerde verlichting. Je zit dus niet met losse led TL buizen.
  • Eenvoudige installatie: led batten werken op netstroom. Hierdoor hoef je ze alleen maar op een stopcontact aan te sluiten.
  • Subtiel armatuur: een led batten wordt ook wel gezien als de subtiele variant van een led TL buis met armatuur. Dit komt doordat de hoogte een stuk kleiner is, waardoor ze platter zijn. Hierdoor zijn ze strakker weg te werken en vallen ze dus minder snel op.
  • Lange levensduur: net zoals led Tl buizen, gaan led batten lang mee. Gemiddeld gaat een led batten zo’n 30.000 à 35.000 branduren mee. Op basis van 8 branduren per dag staat dit gelijk aan 10,3 tot 12 jaar.

Wanneer een led TL buis net te industrieel is of niet goed past in je woning, kun je dus ook gaan voor de subtielere variant: de led batten.

Geschikte ruimtes voor led batten

Omdat een led batten subtieler is en minder opvalt dan een led TL lamp, kun je ze ook op meer plekken gebruiken dan alleen in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de gang of zelfs de slaapkamer. Daarnaast zou je een led batten ook goed kunnen gebruiken in de keuken.

Wacht niet langer en stap ook over naar led TL lampen of led batten om zo nog voordeliger en energiezuiniger je huis te verlichten. Voor alle soorten led verlichting kun je terecht bij dé led verlichting specialist: 123led.nl.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top