Transformeer je huis!

Ga jij je woning een make-over geven? Is het hoog tijd voor wat meer sfeer in huis, maar twijfel je over waar je nu precies moet beginnen met dit alles? Een huis make-over is ook nog best een klus; hoe weet je nu wat voor sfeer je in welke kamer aan moet brengen? Welke raambekleding is goed (alhoewel je eigenlijk niet de fout in kan gaan met plisse gordijnen op maat; daarover later meer)? Je huis moet een plek zijn waar jij je welkom voelt en waar de sfeer helemaal bij jou past, van je raambekleding tot de kussens op de bank. Hoe je dat voor elkaar krijgt lees je hier. 

 

Functie en vorm 

 

Elke ruimte in je huis heeft één of meerdere functies. Bij iets als een slaap -of badkamer is het redelijk makkelijk uit te vogelen, en ook een woonkamer heeft meestal ongeveer dezelfde functie, en tóch… Toch heeft iedereen net andere wensen van de ruimtes in hun huis. Stel je bijvoorbeeld voor dat je van lezen en van films kijken houdt. Dan heeft je woonkamer en/of slaapkamer behoefte aan een goede zitplek, comfortabel licht wat goed is voor je ogen, een mooi beeldscherm, een goed geluidssysteem en comfortabele ruimte om heerlijk in te ontspannen met een boek of een (enge) film. Dit is een andere woonkamer dan iemand die juist ontspant door mensen over de vloer te krijgen en op die manier gebruik te maken van de ruimte. Dan is er juist meer behoefte en gaat er ook meer ruimte op aan een mooie zitplek, eentje die veel mensen tegelijkertijd kan voorzien en de ruimte een gezellig en huiselijk gevoel geeft. Ga dus bij jezelf na hoe jij je woonkamer graag benut, en ga vanuit daar verder. 

 

Gedetailleerd

 

‘De duivel zit in de details’, zegt men weleens. Dit is ook zo voor interieur ontwerp; het is namelijk een mythe dat je om de sfeer van een ruimte aan te passen, meteen de hele ruimte zou moeten veranderen. Vaak zit de sfeer in de inrichting, maar ook in het kleurgebruik en de details en decoraties die worden gebruikt. Ga dus bij jezelf na wat voor sfeer je wil, en zoek de bijpassende decoraties en raambekleding uit. Plisse gordijnen op maat bijvoorbeeld, die precies de kleuren en ontwerpen hebben die jij zoekt. 

 

Of je nu voor huiselijkheid, sereniteit of een kruising tussen de twee gaat, met jouw huis make-over komt het helemaal goed. Succes!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top