Waar moet je rekening mee houden als je een woning gaat verhuren?

Er zijn onwijs veel Nederlanders die in het verleden een extra woning gekocht hebben en dus meerdere woningen bezitten. Dat is ook goed te begrijpen, want de euro word met de dag minder waard en alles wordt duurder in Nederland. Als je ook een woning bezit en hier niets mee doet, dan is het verstandig om de woning te verhuren. Je verdiend hiermee inkomsten en kan de hypotheek van de woning daarmee afbetalen, maar ook verdien je langzaam geld op de waardestijging van de woning. Als je een woning wilt gaan verhuren, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Je komt daar meer over te weten in dit handige artikel. 

 

Het is verstandig om na verhuur de sloten te vervangen

Wanneer je je woning gaat verhuren aan een persoon of een gezin, dan is de kans groot dat zij hier voor een onbepaalde periode gaan wonen. Echter, er kan een dag aanbreken dat dit gezin of deze persoon een woning gaat aanschaffen en je woning niet meer nodig heeft. Mocht dat het geval zijn, dan is het altijd belangrijk om de sloten te vervangen. Zo voorkom je dat er met een oude sleutel ingebroken wordt in de woning. Het is verstandig om direct kwalitatieve sloten aan te schaffen, zoals gelijksluitende cilinders. Dat heeft ermee te maken dat deze sloten beter zijn dan andere sloten. Weet je niet waar je zulke deursloten kopen kan? Dan is het aan te raden om eens opzoek te gaan naar een webwinkel die zulke sloten verkoopt. Vaak heeft een slotenmaker ook zulke producten op voorraad, maar houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een slotenmaker aan de prijzige kant is.

 

De huur kan soms niet betaald worden

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een woning gaat verhuren, is dat er een kans aanwezig is dat de huur soms niet betaald kan worden. Dat heeft altijd een verschillende oorzaak, maar het is belangrijk voor de relatie van jou en de huurder om hier op een gezonde manier mee om te gaan. Wees dus niet de persoon die gelijk talloze aanmaningen gaat versturen en een incassobureau gaat inschakelen, maar juist de persoon die samen met de huurder een gesprek gaat voeren en samen op zoek gaat naar een gepaste oplossing. Mocht de huurder niet reageren of na enkele maanden nog niet betaald hebben, dan is het zeker verstandig om wel juridische actie te ondernemen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top