Een 2e hypotheek voor verbouwing – zo werkt dat!

Een verbouwingshypotheek – hoe werkt dat?

Er is niet één hypotheekvorm die u moet kiezen als u wilt verbouwen. Het gaat om het verkrijgen van een hypotheek of het verkrijgen van een grotere hypotheek met de bedoeling daarmee uw verbouwing te financieren. Vaak gaat het om een 2e hypotheek voor verbouwing die u bovenop uw eerste hypotheek neemt. Zo worden de kosten van uw verbouwing gespreid over de looptijd van de hypotheek. U betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Hierbij kunt u zelfs kiezen voor een kortere looptijd. Hoewel u misschien grotere maandelijkse betalingen moet doen, betaalt u in totaal minder rente en betaalt u uw woningschuld eerder af. Instemmen met een particuliere verhoging binnen uw huidige hypotheek is een ander steeds populairder wordend alternatief. U kunt uw hypotheek verhogen met het extra bedrag als u deze hebt ingeschreven voor een groter bedrag dan wat momenteel verschuldigd is. zonder dat u een tweede reis naar de notaris hoeft te maken, zoals bij een tweede hypotheek.

Vaak heeft u een overwaarde op uw huis nodig om met uw hypotheek uw verbouwing te kunnen financieren. Dit betekent dat uw huis meer waard moet zijn dan het saldo van de hypotheek die u nu verschuldigd bent. De hypotheekverstrekker zal uw salaris opnieuw beoordelen om ervoor te zorgen dat u zich de hogere maandelijkse hypotheekbetalingen kunt veroorloven. Uw huis zal ook moeten worden getaxeerd, volgens de hypotheekverstrekker. Hierbij wordt gekeken naar de geschatte taxatiewaarde na verbouwing. De verbouwing zal de waarde van uw woning vaak verhogen, zij het meestal niet met zoveel als u investeert.

Hoe krijg ik een hypotheek voor het renoveren van mijn huis?

Dit is afhankelijk van de waarde van uw huis, de hoogte van uw huidige hypotheek en uw inkomen. Het gaat als volgt. U kunt maximaal 100% van de waarde van uw huis lenen (of 106% als u de extra 6% gebruikt voor milieuvriendelijke verbeteringen zoals zonnepanelen of nieuwe isolatie). Dit houdt in dat als uw huidige hypotheeksaldo minder is dan 100% van de waarde van uw huis na renovatie, u het niet kunt verhogen. Met andere woorden, u financiert uw verbouwing gedeeltelijk met de extra waarde. Als u uw hypotheek heeft afgelost en/of uw huis door de stijging van de huizenprijzen in waarde is gestegen, is er sprake van overwaarde. Uw maximale hypotheek is niet alleen gebaseerd op de waarde van uw woning, maar ook op uw inkomen. De hypotheekverstrekker onderzoekt uw inkomen om te zien of u de lasten van uw nieuwe hypotheek volgens bepaalde eisen kunt opbrengen.

We hopen u genoeg geïnformeerd te hebben over het financieren van uw toekomstige renovaties. Wilt u meer informatie over hypotheken, zoals een uitgebreide hypotheek berekening of het achterhalen van uw maximale hypotheek? Ga dan naar Unive.nl!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top