Een verbouwing is al duur genoeg

Een verbouwing is al duur genoeg natuurlijk. Daarom kan je ook tweedehandsmaterialen kopen op gebruiktebouwmaterialen.com zoals een OSB platen 18 mm. Door tweedehands bouwmateriaal te gebruiken in plaats van nieuw ben je meestal goed bezig voor het milieu. Dat komt doordat je de materialen een langere levensduur geeft en zo voorkomt dat nieuwe bouwproducten nodig zijn. Daarnaast scheelt het afval als je zorgt dat bijvoorbeeld een deur, kozijn, houten balk, toiletpot of dakpan een tweede leven krijgt. Let wel op of iets geschikt is voor hergebruik en of je er niet te ver voor hoeft te rijden.

 

Voor veel bouwmaterialen is hergebruik beter voor het milieu dan iets nieuws kopen. Er is minder milieubelasting omdat er geen grondstoffen en energie nodig zijn voor nieuwe bouwmaterialen. Uitzonderingen zijn er ook. Zo levert een goed isolerend nieuw raam op de lange termijn meer milieuwinst dan een tweedehands raam waarmee je meer moet stoken. En als de kwaliteit van materiaal niet voldoet belast het onderhoud of reparatie ook het milieu. Bekijk de tips hieronder om de juiste tweedehands bouwmaterialen en -producten te vinden.

 

Verschillende materialen

Er zijn heel veel verschillende bouwmaterialen die je kunt hergebruiken voor jouw verbouwing. Vaak zijn deze overgebleven bij een andere verbouwing en kunnen ze prima nog een keer gebruikt worden. Denk aan bijvoorbeeld metalen of houten platen, deuren, ramen, bakstenen of tegels. Je kan zelfs complete tweedehands keukens kopen en laten plaatsen. Het voordeel van gebruikte materialen is ook nog dat het een stuk goedkoper is dan nieuwe materialen. Dit sloopbedrijf, gevestigd in Doetinchem, heeft vaak een zeer breed aanbod gebruikte bouwmaterialen. Zo kan je het bespaarde geld misschien weer in iets anders moois stoppen. 

Dakpannen

Naast platen en tegels kan je ook tweedehands dakpannen kopen. Deze gaan namelijk vaak erg lang mee en zijn stevig genoeg om nog een tweede keer te kunnen gebruiken mits ze niet al te beschadigd zijn geraakt natuurlijk. Vaak wordt bij het installeren van zonnepanelen ook gebruikte dakpannen gebruikt bij het plaatsen. 

Milieu

Het wordt steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu en het gebruiken van tweedehands bouwmaterialen is een goede manier om duurzaam te leven. Zo hoeven er minder nieuwe materialen gemaakt te worden en worden er minder spullen weggegooid. Ook hoeven er minder spullen vervoerd te maken. Kortom het bespaard geld en het is beter voor het milieu. 

Inrichting

Gebruikte bouwmaterialen kan ook een esthetische keuze zijn en kan veel sfeer in je project aanbrengen. Als je bijvoorbeeld gebruikte materialen in een bepaalde sfeer of stijl uitkiest kan dit veel karakter aanbrengen in je huis. Het kan er dus ook nog eens heel leuk uitzien naast dat het goedkoper en duurzamer is.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top